October 15, 2011

Misteri pukul 3 pagi di kolej~~~


Kisahnya cenggini....
Disebabkan kat Kolej Tun Mamat ni sediakan Wi-Fi, so saya suka la online sampai pagi buta....
Dah kalau giler internet memang la camni, sanggup bersengkang mata nak download macam-macam benda....

Selalunya saya online sampai 2pagi jer...
..dan memang kerap juga la saya jadi orang terakhir tido...

Hari tu, tak ingat la saya buat apa sampai tido pukul 3 pagi....
Dah ngantuk sangat akhirnya, jadi saya shut down netbook pastu gi baring atas tilam...

Time atas katil celik la pulak, pusing sana sini tapi tak lelap gak...siot betul....
Masa tengah memaksa diri nak tidur tu la terdengar bunyi kerusi ditarik...meja ditolak.....
OK..pelik jugak, sebab rasanya saya orang last tido...ada housemate yang bangun tido ker??? Berapa minit lepas tu pergi tandas kejap, nampak semua housemate dok berdengkur best punyer....
Saya fikir positif la, maybe housemate kat tingkat atas kot....huhuhu
.....................................................................................................
Seperti biasa, tido lewat lagi....
....dan jam menunjukkan hampir pukul 3 pagi....
Macam biasa la, pusing sana sini....
Then dengar lagi bunyi-bunyi tu......
Saya hairan betul la, apasal la dekat jer pukul 3 pagi jer macam-macam bunyi kedengaran....apa la yang diorang buat kat atas tu??? betul ke orang??? atauuuuu.......??????

Kali ni bukan setakat bunyi meja dengan kerusi bergerak didengari....
Bunyi tapak kaki dok hentak pun dengar.....
Dah la betul-betul atas kepala saya jer bunyi tu....giler betul...
OK la, saya fikir maybe ada bebudak gedikss mana dok terkinja-kinja kat tingkat atas pepagi buta ni.....


................................................................................................



Malam semalam(15 Okt 11)......
Baring pukul 2.45pagi.....
saya try agak mesti dengar lagi bunyi-bunyi tu....
Yes...memang berbunyi lagi...hebatkan saya???hahahaha.....
Tak larat nak tulis dah bunyi benda apa, korang pun leh agak dah kan???

Tengok la...kalau bertuah, saya nak rakam bunyi objek-objek bergerak tu...hahahahahah......


Terima kasih kerana sudi baca, assalam

10 comments:

  1. 4 bulan dok Tum Mamat langsung xde dgr bnda2 pelik pagi2...nasib korang la...haha

    ReplyDelete
  2. ajey> huhuhuh....xper...nanti saya lempar kerusi, karate meja, biar diorang tau saya boleh buat lg bising!!! hahaha

    ReplyDelete
  3. korg x ckup bising kot...tu psl ada bnyk bunyi pelik...kitorg last sem jgn harap la nk tdow slagi blm pkul 5...hahaha

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. ajey> Mak datuk...pukul 5 baru nak tido....

    ReplyDelete
  6. org tua2 and ada ustaz ckp, tghari buta, time imsak and time kul 3 pagi tu, waktu aktif makhluk2 tu... huhuuuu... mulut jgn celupar sudah, ehee~~

    ReplyDelete
  7. zaman sy study dlu pun pnah dgr benda2 mcm tue jugak bila mlm2..jd moralnye jgn tdo lewat...hehe..

    ReplyDelete
  8. Xarruc> huhuuh...teruja...hahaha

    ReplyDelete
  9. Terbang Bersamaku> huhuhuh...xleh jauhkan diri dr netbook tgh pagi buta...huhuhuhh

    ReplyDelete
  10. well, kitorg gedik sket...xdpt klua dr Tun Mamat, buat kecoh kat bilik pun jd la...hahaha

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi komen~~~