November 13, 2011

Jalan-jalan kat Melaka hari ni...

erhhh....entry kali ni penuh foto....
baru best kan???
Hari ni aku saja jalan-jalan kat Melaka sorang-sorang nak snap around Melaka...
hohohoh...so lets enjoy da pics....


DSC_1146 copy

Ok...first sekali aku guna jalan dekat Hentian Dataran Hang Tuah ni menuju ke A Famosa...
Aku guna jalan ni bukan sebab apa, pernah hari tu dah joging dekat sini,
kalau dah tau jalan sini, better ikut jer la kan???
Lagipun banyak foto yang boleh snap....
River cruise Melaka selalu lalu dekat river ni laaa....
Ada foto river cruise tu tapi malas nak upload, huhuhuhu.....


A bodbuilder

Nahhh.....ni apa kena mengena abang berketak-ketak ni dengan Melaka???
huhuhuhu...
Hari sabtu lepas ada pertandingan bina badan bertaraf antarabangsa dekat Jonker Walk, tak tau apa nama official competition ni....
Hari ni diorang jalan-jalan jer kot.....
Ternampak ada laki cina ni, tourist kot??? entah..... dia berposing dengan bodybuilder ni, so, aku pun curi-curi snap gak la...hahaha...serius smart la badan diorang tapi comfirm training cam nak mati kalau nak badan camni....
Bukan dia sorang jer, bersepah bodybuilder masa aku sampai kat sini....




CLOCK

Ok....disebabkan rasa segan sangat nak amik foto bodybuilder dah time tu,
so aku snap plak jam ni.....Aku tak perasan pulak sama ada jam ni berfungsi atau tak.....sekadar eksyen jer kata orang???? hahaha.....
nak tau apa yang aku nampak dekta tangga paling bawah dalam jam ni?????
SAMPAH.......
Haiihhhh....Manusiaa...manusiaaa.....


Around A Famosa
Ni berhampiran tempat tadi gak la....saja jalan kat belakang ni...
Nampak cantik semacam......
Bila matahari tetiba memancar, aku terus snap pic ni......
tadaaaaaa.....OK atau KO?? huhuhu....biasa jer kot......
Boleh dikatakan cenderamata terlampau banyak, tapi semua nampak sama je.....huhuhu


Melaka Art Gallery, Malacca

Tak yah gitau ni bangunan apa korang leh baca kan????
Tapi aku tak dapat gitau apa di dalam bangunan ni sebab aku tak masuk....
mana-mana blogger yang pernah masuk tolong explain yer...huhuhuhu


DIGI PREPAID

OK.....ni masa dalam Mahkota Parade....
Aku tak snap foto dari luar sebab langit mendung nak ujan, tak cantik....lain kali jer la snap....
..dan kenapa sekadar foto Digi jer???? sebab sebenarnya takleh snap foto kat dalam ni....
Ni pun sebab ada pertandingan kanak-kanak ribena apa entah dekat ruang bawah, jadi dikecualikan la snap foto.....
Masa ni jugak la terserempak lagi dengan bodybuilders king kong tu semua....
Ohh.....lupa gitau, aku pergi Mahkota Parade ni sebab nak tengok harga speedlite, hehehhe....
Dah target speedlite Nissin.....

Taming Sari, Malacca

This is Menara Taming Sari......
Tak naik pun sebab pergi sorang-sorang....
segan la nak naik sorang-sorang.....
Rasa terasing giler kot nanti?????
Tapi harap suatu hari nanti dapat naik....Nak snap foto MELAKA.....
Tak per, ada lagi 2 tahun setengah untuk mencuba...huhuhu

Beca

Beca bukan jer terkenal kat Penang....
Dekat Melaka ni korang leh nampak beca bersepah...
Nak kira memang tak larat.....
decoration pulak berbagai......terang tang tang semuanya.......
tapi entah la sama ada hidup pembeca ni terjamin atau tak....
asalkan diorang buat keje dengan ikhlas dan hidup rileks kira OK la kan???

Jonker Street, Malacca

Foto terakhir, ni la Jonker Walk.....
Time siang memang tak berapa happening....
Try datang malam, memang sesak abes la....
Jonker Walk ni berhampiran A Famosa jer pun.....

Untuk tempatempat lain tu, korang datang la Melaka sendiri....
Best ooo jalan-jalan sini.....serius jangan naik bas...jalan kaki lagi best...
Lupa lak nak upload foto A Famosa...lantak la.......lalalalalalaa

Terima kasih kerana sudi baca, assalam

8 comments:

  1. wahh!! lepas ni ang kena bawak kami semua g melancong r..hahaha

    ReplyDelete
  2. Nazri Noor>> Ada duit, ada masa, ada ""fate", no hal...hehehe

    ReplyDelete
  3. アヌムちゃん> Arigato neeee....oh...pernah datang Melaka la sebelum ni??huhuhuhu...Jepun lagi best kot???huhu

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. Mantap la gambar-gambar bro...Just nak kongsi tips sikit...hati-hati bila capture gambar orang....Perhatikan kulit nya...Yang gambar brother bdan kingkong tu kulit agak kemerahan...perasan tak?.......Tu tak orinya...try semua setting sampai dapat warna kulit yang ori...Kena banyak test n erorr...D3100 ni lain body lain setting...But kompisisi bro mantop la....Tinggal meletop jer....Komen ikhlas dari budak baru

    ReplyDelete
  6. Mantap la gambar-gambar bro...Just nak kongsi tips sikit...hati-hati bila capture gambar orang....Perhatikan kulit nya...Yang gambar brother bdan kingkong tu kulit agak kemerahan...perasan tak?.......Tu tak orinya...try semua setting sampai dapat warna kulit yang ori...Kena banyak test n erorr...D3100 ni lain body lain setting...But kompisisi bro mantop la....Tinggal meletop jer....Komen ikhlas dari budak baru

    ReplyDelete
  7. Positif_Man83> Huhuh...thanks...yg foto bodybuilder tu maybe sebab saya guna JPEG, saya x pandai lagi nak edit RAW, sebab tu kaler kulit dia jadi aneh kot??? Thanks komen..huhuhu....

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi komen~~~